Våra personligheter & koncept

Vi erbjuder föreläsare och underhållning för de flesta tillfällen och ändamål. Hittar du inte den du söker, kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta rätt. Vi kan även ta hand om hela programläggningen för ditt evenemang. Vi har en ovanligt stor bredd i vårt team och hjälper dig gärna skapa spännande, utvecklande och roliga möten och evenemang

ALEXANDRA PASCALIDOU - AKTUELL MED PASCALIDOUS POWER HOUR

ALEXANDRA PASCALIDOU - AKTUELL MED PASCALIDOUS POWER HOUR

Pascalidous power hour

Mameluck presenterar en stärkande och energifylld föreläsningsshow där du får möta den viktigaste personen i ditt liv - dig själv. Premiären blev en riktig succé och nu är en turné inbokad. Boka showen till ditt evenemang eller som fartfylld föreläsning till ditt företag.

 
ANNIKA R MALMBERG - LEDARSKAP, KOMMUNIKATION, FÖRSÄLJNING, FRAMGÅNG

ANNIKA R MALMBERG - LEDARSKAP, KOMMUNIKATION, FÖRSÄLJNING, FRAMGÅNG

ANNIKA R MALMBERG

Föreläsare, författare, framgångsexpert och Insights Discovery konsult. Annika R Malmberg är en av Sveriges mest färgstarka föreläsare. Hennes förmåga att skapa insikter och förändring genom humor och igenkänning gör att hon är flitigt bokad runt om i landet. Bli bättre på att kommunicera, samarbeta och presentera med Annikas handfasta råd och verktyg.

 
SOLEDAD PIÑERO MISA - SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP & HÅLLBART LEDARSKAP 

SOLEDAD PIÑERO MISA - SOCIALT ENTREPRENÖRSKAP & HÅLLBART LEDARSKAP 

SOLEDAD PIÑERO MISA

Social entreprenör och en mycket uppskattad föreläsare, inspiratör och moderator med gedigen erfarenhet av ledarskap och mänskliga rättigheter. Har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer. Behöver du en inspirerande föreläsare som kan väva samman ledarskap, lekfullhet och mångfald är Soledad det absolut bästa valet. 

 
MOA GAMMEL - KREATIVT LEDARSKAP & ATT ÄGA SITT EGET LIV 

MOA GAMMEL - KREATIVT LEDARSKAP & ATT ÄGA SITT EGET LIV 

MOA GAMMEL

Moa Gammel är skådespelerska, producent (Långfilmen Känn ingen sorg), skribent (Svd) och civilekonom ifrån Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även producerat två hyllade podcasts -Genier och Ufopodden och skrivit boken Genier. Moa går att boka som föreläsare på två olika teman. Att äga sitt eget liv (Genier) och Kreativt Ledarskap. 

 
laszlo tear.png

LASZLO & TEAR

Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear är sångduon LaszloTear. De har valt ut några av sina favoritsånger ur den amerikanska sångskatten, översatt dem till svenska och tolkar dem i en lyxig, varm och stilig show: The American Songbook - på svenska.  

 
FridaRit_fotografJulianaWiklund_-1024x683.jpg

FRIDARIT

Med drivkraften att öka förståelsen mellan människor som deltar i möten av olika slag visualiserar FridaRit (Frida Panoussis) er konferens eller möte med metoden Graphic Recording. Frida bidrar till att göra er konferens mer effektiv och levande. 

ULRIKA SEDELL - VÄGAR TILL INNANFÖRSKAP & BORTOM GLASTAKET: INTEGRATION & JÄMSTÄLLDHET.

ULRIKA SEDELL - VÄGAR TILL INNANFÖRSKAP & BORTOM GLASTAKET: INTEGRATION & JÄMSTÄLLDHET.

ULRIKA SEDELL

Ulrika Sedell har 20 års erfarenhet av att utveckla ledarskap som konsult, VD för konsultbyråer, HR-ansvarig och utbildningsansvarig. I näringsliv, civilsamhället och offentlig sektor. Hon föreläser om värdefrågor kopplade till ledarskap, med fokus på jämställdhet och integration. 

 
AHMAD KHAN - FÖRELÄSER OM SIN FLYKT FRÅN AFGHANISTAN

AHMAD KHAN - FÖRELÄSER OM SIN FLYKT FRÅN AFGHANISTAN

AHMAD KHAN

Ahmad Khan Mahmoodzada föreläser om sin flykt från Afghanistan och nya livet i Sverige. Som tioåring spelade han huvudrollen i den prisbelönta världssuccén ”Flyga Drake”, vars scener tvingade honom och hans familj, på flykt. Idag bor han i Falun och har synts i rutan som ”praktikant” i ICAs reklamfilmer. Ahmad kan även bokas som paneldeltagare.

 
ANNA BROMÉE - AKTUELL MED TRE OLIKA FÖRESTÄLLNINGAR 

ANNA BROMÉE - AKTUELL MED TRE OLIKA FÖRESTÄLLNINGAR 

ANNA BROMÉE

Skådespelare och manusförfattare med många strängar på sin lyra. Anna spelar revy och teater, medverkar i TV (Partaj, Familjen Rysberg) och krogshow, sjunger och spelar in album, sätter upp egna föreställningar och turnerar land och rike runt. En varm, kvicktänkt och oerhört underhållande skådespelare som är aktuell med tre olika föreställningar.

 
LEILA KARCHAOUI - RESULTAT & ARBETSGLÄDJE PÅ JOBBET 

LEILA KARCHAOUI - RESULTAT & ARBETSGLÄDJE PÅ JOBBET 

LEILA KARCHAOUI

Leila Karchaoui är uppvuxen i Fisksätra med sin ensamstående mamma och lämnades av sina föräldrar när hon bara var sex år gammal. Idag är hon redovisningschef på Kronans Apotek och var 2016 en av de nominerade i kategorin Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna. Leila är grym på att få in arbetsglädje och mod i din organisation. 

 
Sofia Castro thumb.jpg

PULSO

Dansaren och koreografen Sofia Castro har tagit fram en unik flamenco-föreställning med livemusik, ljudlandskap och ljusprojektioner. Hon står även för dansen och gör det magnifikt. På premiären i maj på Södra Teatern fick hon omdömet breathtaking.

 
FATEMEH KHAVARI OM LIVET, ENGAGEMANGET OCH POLITIKEN 

FATEMEH KHAVARI OM LIVET, ENGAGEMANGET OCH POLITIKEN 

FATEMEH KHAVARI

Fatemeh Khavari har beskrivits som en blivande ikon, en symbol för frihet och Sveriges egen Malala. Som talesperson för Ung i Sverige och med hennes outtröttliga arbete för att stoppa utvisningarna till Afghanistan har hon visat att hon är en röst att räkna med. 

NAVID MODIRI & JESPER STRÖMBÄCK - INTEGRATION TILLSAMMANS.

NAVID MODIRI & JESPER STRÖMBÄCK - INTEGRATION TILLSAMMANS.

INTEGRATION TILLSAMMANS

Integration Tillsammans är en halvdag fullspäckad med fakta och fördomar kring invandring kreativitetsföreläsare och kommunikatör Navid Modiri och professor Jesper Strömbäck. Utveckla ert integrationsarbete med två av de främsta på området.

 
FELICIA MARGINEANU - AKTUELL MED FÖRELÄSNINGEN DIN RÖST RÄKNAS. MED ELLER UTAN RÖSTRÄTT.

FELICIA MARGINEANU - AKTUELL MED FÖRELÄSNINGEN DIN RÖST RÄKNAS. MED ELLER UTAN RÖSTRÄTT.

FELICIA MARGINEANU

Felicia Margineanu är social entreprenör och föreläsare. Hon brinner för att stärka unga och lyfta upp sociala mediers möjligheter i en kaosartad värld. Hon har fått 5i12-priset, varit en av Veckans Affärer 101 Supertalanger och en av finalisterna i Årets Eldsjälsgala. Just nu är hon aktuell med föreläsningen Din röst räknas. Med eller utan rösträtt. En skolturné som gör skillnad!

 
HASSE BRONTÉN - BOKAS SOM KOMIKER & KONFRENCIER

HASSE BRONTÉN - BOKAS SOM KOMIKER & KONFRENCIER

HASSE BRONTÉN

Hasse är den före detta polisen och säpoagenten som gjorde det ingen polis gjort tidigare. Han bytte jobb till ståuppkomiker. Hasse har hunnit med mycket i sin komikerkarrriär. Bland annat turnerade han med den egna föreställningen Bipopulär – vem är egentligen knäpp? Via oss kan du boka föreläsningsversionen av den hyllade föreställningen. 

 
MARTIN STRÖM - CORPORATE MINDFULNESS 

MARTIN STRÖM - CORPORATE MINDFULNESS 

MARTIN STRÖM

Martin Ström är civilingenjören som tröttnade på stressen i samhället och sadlade om till psykolog och mindfulnessinstruktör. Nu hjälper han företag och organisationer att nå bättre resultat och få mer fokuserade och välmående medarbetare med hjälp av mindfulness. Teori varvas med övningar och konkreta verktyg.

 
JOME_2014_08167 kopia.jpg

Willy silberstein

Willy Silberstein är en ofta anlitad moderator som med sin journalistbakgrund vet vilka frågor han ska ställa. Efter otaliga intervjuer med högt uppsatta politiker genom åren har han dessutom skaffat sig den erfarenhet som krävs för att hålla i högkvalitativ medie- och presentationsträning.


PASCALIDOUS POWER HOUR 

EN STÄRKANDE FÖRELÄSNINGSSHOW/FÖRELÄSNING

Pascalidous Power Hour grå banner.png

pascalidous power hour SOM FARTFYLLD FÖRELÄSNING ELLER SHOW TILL DITT FÖRETAG ELLER EVEnemang. FÅ TEAMET ATT FUNGERA GENOM STARKA OCH SJÄLVSTÄNDIGA INDIVIDER. 

 

Det är dags att vi tar makten över våra liv. Drar på oss kaptensmössan och styr skutan dit vi vill - mot våra egna mål och drömdestinationer. Släpper taget om andras förväntningar och tar den plats som är vår. Det är dags att vi slutar tvivla på vår egen förmåga och istället rätar på ryggen som stolta amasoner som vägrar väja för allehanda hinder och motvindar.

”Känn dig själv” rådde Oraklet i Delfi. När kände du dig stolt över dig själv senast? Hur hanterar du motgångar och framgångar? Vilka är dina stödtrupper och hur stödjer du dig själv och andra? Hur kan du älska dig själv när din omgivning har fullt upp med att finna fem fel? Hur blir man en mänskligare människa och skapar mer liv i livet? Hur går man från att vara det man gör till att bli den man innerst inne är?'

Ur innehållet

 • Bli ledaren i ditt liv och skriv ditt eget livsmanus
 • Självkänsla vs självförtroende
 • Vad händer när kvinnorna tar sin självklara plats
 • Våga – ingen minns en fegis
 • Vänd dina motgångar till styrkor
 • Hitta dina stödtrupper och solidarisera mera
 • Det personliga varumärket/din persona – vem vill du vara?
 • Härskartekniker och hur du bemöter och bemästrar dem 

Det här är ingen vanlig inspirationsföreläsningDet är en resa där du under en timme och 30 minuter får träffa den viktigaste personen i ditt liv – dig själv. 

En varning kan dock vara på sin plats. Denna föreläsningsshow kan leda till bättre självkänsla och självförtroende och att du börjar ta avgörande steg för att nå dina drömmar, resa dig när andra sitter och ta ton när andra tiger. Varning också för att mascaran kan rinna och att magmusklerna kan krampa av skratt. Oroa dig inte. Det är bara ett tecken på att du lever!

På Pascalidous Power Hour får du ta din mentala segerselfie, blotta din hinderbana och lära dig parera härskartekniker från en som tvingats bemöta och bemästra dem. Du får ta fram din egen karta och kompass och lära dig navigera av egen kraft.

Vid rodret har vi Alexandra Pascalidou, som hade alla nackdelar som krävdes för att bli framgångsrik – arbetarklass, fattig förortsunge, skilsmässobarn, flicka, invandrare. Alexandra tar oss med på en omtumlande resa från födelsen i tvättstugan via en grekisk bergsby till betongriket i Rinkeby och vidare in till mediernas och maktens korridorer, de stora scenerna och salongerna.  

Följ med på en resa som lär ut konsten att krossa glastak, betongväggar och bromsklossar och vända varenda motgång till tillgång och framgång.

”De som lyckas bäst är de som vet vilka de är, var de kommer ifrån och vart de är på väg. Oavsett vad olyckskorpar och domedagsprofeter mumlar längs vägen ”
— Alexandra Pascalidou
 

             Om Alexandra Pascalidou

 

Prisbelönt journalist, författare, programledare, producent, dramatiker, skådespelare, föreläsare, förändringsagent, människorättsaktivist som har världen som arbetsfält. Alexandra har alltid gått sina egna vägar.

Snubblat och fallit utan att ha någon som tar emot och rest sig. Gått fram när hon borde backat. Banat väg och öppnat upp. Utan utrullade röda mattor, händer att hålla i eller axlar att luta sig mot. ”Kan jag – kan vem som helst”, är hennes budskap till dig.

 

 

 
 

BOKA PASCALIDOUS POWER HOUR
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA BOKA@mameluck.se

 
 
Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

ULRIKA SEDELL

FÖRELÄSARE 

Ulrika Sedell är beteendevetare och driver i dag Sedell & Friends. Hon har 20 års erfarenhet av att utveckla ledarskap som konsult, VD för konsultbyråer, HR-ansvarig och utbildningsansvarig. I näringsliv, civilsamhället och offentlig sektor.

Med stor passion för värderingsfrågor, livsbalans och jämställdhet har hon framgångsrikt använt det som medel för att nå resultat både i egna bolag och som chef eller konsult i andras. Hon är även en efterfrågad föreläsare. Hon har givit ut boken Bortom glastaket och föreläst för över 150 000 ledare om vad som krävs för att skapa jämställda strukturer på arbetsplatser. Hon driver podden Krossa glastaket och skriver krönikor om karriär i Realtid.se  

 

FÖRELÄSNING:Vägar till Innanförskap

Föreläsningen Vägar till Innanförskap grundar sig i de berättelser om framgångsrika ledare som Ulrika Sedell och Eva von Wernstedt samlat in. De har träffat 15 ledare som skapat modeller för hållbar integration - innanförskap. I maj släppte de boken med samma namn. De lyckade exemplen består bland annat i att skapa arenor för att människor ska mötas, driva HVB-hem där alla boende lyckas få anställning, möta asylsökande på centralstationen eller omstrukturera en kommuns arbete med integration. Under föreläsningen visar hon på gemensamma ledarskapsstrategier som resulterat i deras framgångar: 

 • Utmana samhällets normer
 • Skapa egna modeller
 • Målgruppen leder utvecklingen
 • Snabba beslut i ständig rörelse
 • Nätverka över gränser

Ulrika menar att det är ett ledarskap som är visionärt, handlingskraftigt och som präglas av civilkurage och mod. I föreläsningen ges tips och verktyg för ett ledarskap som inkluderar och visar vägen till innanförskap. 

 

FÖRELÄSNING:Bortom glastaket - 7 karriärnycklar för framgång

Under föreläsningen får ni ta del av resultatet i Ulrikas bok Bortom glastaket (medförfattare Lena Gustafsson) där 26 kvinnor berättar om sina erfarenheter av att ha nått toppositioner i sin karriär. Om vad som gynnat dem, hindrat dem och deras tips till dem som vill göra karriär och som vill verka för en hållbar organisation.

Du får tips för din karriär och metoder för personlig utveckling. Ulrika varvar anekdoter, forskning och interaktiva övningar med egna erfarenheter.

 

BOKA ULRIKA
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-737 31 29 ELLER MAILA RAGNHILD@MAMELUCK.SE

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

 

INTEGRATION TILLSAMMANS

Föreläsning & Workshop 

 

Integration Tillsammans är en halvdag fullspäckad med fakta och fördomar kring invandring med kreativitetsföreläsare och kommunikatör Navid Modiri och professor Jesper Strömbäck. Upplägget anpassar vi till er som beställer och era behov. Inspireras och utmana dig själv – och bli medskapare till en mer effektiv integration. Du kommer garanterat att få nya perspektiv och glädje i ditt arbete. Det går utmärkt att beställa workshopen och föreläsningen separat.

Ta chansen att utveckla ert integrationsarbete tillsammans med två av de främsta på området! 

 

Förutsättningar att bli framgångsrik 

Möjligheten att skapa en framgångsrik integration i Sverige har aldrig varit större. Det finns människor som vill. Teknik som underlättar. Globalisering och näringsliv som tar vara på folks kompetenser, oavsett härkomst. För många kommuner är invandring en förutsättning för kompetensförsörjningen och på sikt överlevnad. Aldrig har det funnits så många initiativ för att få folk att mötas och därigenom lära sig svenska, skaffa sig kontakter, ett eget nätverk och ett jobb. Lite snack och mycket hockey är kärnan i dessa initiativ. 

Samtidigt höjs de kritiska rösterna mot invandring på många håll. Invandrade personer ses av många enbart som en belastning och därmed som ett problem som måste lösas. Att "vi" måste hjälpa "dem”. Är det konflikträdslan som skapat de problem och den polarisering vi upplever idag, att vi hellre knyter näven i fickan än att prata med varandra? Varför har vi så olika syn på invandring?

En lyckad integration bygger på att vi människor får möjlighet att mötas i vår vardag för att på så sätt öka förståelsen för varandra. Med Integration Tillsammans vill vi skapa en plattform för konstruktiva och öppna samtal och ge er organisation konkreta verktyg för arbetet framöver.

 

INNEHÅLL:

Faktaspäckad föreläsning med professor Jesper Strömbäck. Han har publicerat över 150 böcker, kapitel och artiklar, och gav våren 2016 ut den faktaspäckade boken Utan invandring stannar Sverige. I den visar han att invandringen är en resurs som bidrar till att stärka Sverige. Hur mycket, beror på hur väl integrationen fungerar. Ett samhälle som får människor att växa och utvecklas – oavsett varifrån de kommer – är ett samhälle som växer och utvecklas.

Workshop med föreläsaren och samtalsaktivisten Navid Modiri. Navid arbetar för ett öppnare samtalsklimat med projektet Sverige 3.0 och ifrågasätter vad verklig integration innebär och om vi är på rätt spår. Han bjuder in till workshop med utmanande fördomsbattle och frågestund kring brännande frågor många av oss bär på. I öppenheten skapas förtroende och våra rädslor kan ge vika. Förutom att vara en mycket anlitad föreläsare och workshophållare har Navid bland annat dragit igång Lilla Mångfaldsskolan på Facebook där nio panelister med vitt skilda bakgrunder svarar på samma fråga kopplad till invandring och invandrare, ofta med helt olika svar.

 
 

Detta kommer ni att kunna göra efteråt:

 • Ta beslut och föra diskussioner baserade på fakta om hur invandring bidrar till utveckla och stärka Sverige
 • Bli bättre på att skapa meningsfulla samtal om mångfald och få fler att delta
 • Ha konflikter och motsägelsefulla känslor, tankar och åsikter om mångfald utan att det skapas aggressivitet
 • Prata om komplexa ämnen som t.ex. mångfald och integration med humor, lättsamhet och distans
 • Koppla mångfald till öppenhet och innovation
 • Bli bättre på att lyssna på andra människor

 

Hands-on

Innehållet är hands-on och tänkt att kunna appliceras direkt i arbetet, bland annat genom en verktygslåda som deltagarna får med sig. En viktig del i denna ”låda” är integrationssatsningen Öppna Dörren där mötet mellan människor står i fokus. Öppna Dörren är ett paraply för de fyra olika satsningarna:

 • Yrkesdörren fokuserar på att skapa nya möten på arbetsmarknaden.
 • Invitationsdepartementet är middagsklubben för nya och etablerade svenskar.
 • Kompis Sverige skapar vänskapsband mellan människor från olika bakgrunder.
 • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.

Önskar du eller din kommun engagera sig i något eller några av initiativen kontakta dessa direkt (berätta gärna att du hittade dem via oss) eller gå via oss. Läs mer om projekteten genom att klicka på dess namn.

För att visa på att vi alla bär på fördomar och för att avdramatisera detta faktum, kommer vi att samla in de vanligaste fördomarna anonymt från deltagarna och göra dem tillgängliga online.

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Följ projektet på sociala medier via hashtaggen #integrationtillsammans.

Vi är jättenöjda med Navids och Jespers framträdande. Mixen mellan att lyssna och sen själv få samtala och fundera över sina egna tankar i ämnet var suverän. Det blev mycket skratt och fin varm stämning. Tack!
— Josefin Jaén Nilsson, Åkroken Science Park
 

BOKA JESPER & NAVID
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29 ELLER MAILA ragnhild@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

ANNIKA R MALMBERG

FÖRELÄSARE, SCENARTIST, FÖRFATTARE

Annika-R-Malmberg-stol 2.jpg

Framgångsexperten, föreläsaren och författaren Annika R Malmberg har genom åren inspirerat och utbildat tusentals människor inom framgång, personlig utveckling och förbättrade resultat. Hon är en mycket omtyckt och anlitad föreläsare och har utbildat ledningsgrupper, team, säljare och privatpersoner. Nu kan hon även kalla sig scenartist i och med föreställningen Framgång som handlar om människors olikheter och drivkrafter.

Föreställningen spelas nu på teatrar, men passar utmärkt att bokas som föreläsning till kickoffer, konferenser och personalfester. Vi lovar - den är en riktig teambyggare!

En kanonföreställning! Hon är rolig, begåvad, klok och mitt i prick. Får team och grupper till insikt om att göra skillnad och förbättra. På riktigt. En toppenkväll!

 

Mer om förställningen FRAMGÅNG 

I föreställningen tar Annika R Malmberg grepp om det omtalade fenomenet Framgång. En humoristisk och träffsäker tolkning av hur olika vi kan se på livet och vilka konsekvenser det kan få när vi ska komma överens med andra och få relationer att fungera. Föreställningen baseras på Annikas bok Tändvätska - om konsten att brinna utan att brinna upp och utgår från de fyra personlighetstyperna som blivit Annikas signum: eldröd som i resultatinriktad och otålig, skogsgrön som i harmonisk och hjälpsam, havsblå som i analyserande och rationell och slutligen solgul, som den uppmärksamhetstörstande och impulsiva.

Det är en scenshow fullspäckad med historier, tips och exempel från verkligheten som får dig att se världen med nya ögon. Annika ger dig tändvätskan du behöver för att bli bättre på att ta emot kritik, identifiera dina styrkor och omfamna utmaningar. 

Tema: framgång, teambuilding, personlig utveckling, ledarskap, kommunikation

 

ANNIKAS FÖRELÄSNINGAR 

 • ATT LYFTA VARANDRA - GÖRA VARANDRA BÄTTRE
 • FRAMGÅNGSRIKT SAMARBETE - SKAPA VINNANDE TEAM
 • TÄNDVÄTSKA TEAM - ÖKA ENERGIN OCH TEMPOT I TEAMET
 • TÄNDVÄTSKA - FÖR MOTIVATION OCH ARBETSGLÄDJE
 • FRAMGÅNGSRIK FEEDBACK - SÅ GER DU MOTIVERANDE FEEDBACK
 • VILKEN FÄRG ÄR DU - SAMARBETE OCH KOMMUNIKATION
 • LEDARSKAP - LÄR DIG LEDA SÅ DET MÄRKS
 • FRAMGÅNGSRIK FÖRSÄLJNING - SÅ LYCKAS DU SOM SÄLJARE
 • GULDLÄGE - SÅ SÄLJER DU MER I BUTIK
 • KUNDBEMÖTANDE - IMPONERA PÅ DINA KUNDER
 • SE KLAGOMÅL SOM EN GÅVA - ÅTERVINN KUNDENS FÖRTOENDE
 • PRESENTATIONSTEKNIK - SKAPA GODA RELATIONER

 

SE TRAILERN FRÅN FÖRESTÄLLNINGEN 

 

BOKA ANNIKA
Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 073-731 39 29 eller maila ragnhild@Mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

FATEMEH KHAVARI 

MÄNNISKORÄTTSKÄMPE 

Med en styrka och ett mod som aldrig tycks ta slut har Fatemeh Khavari beskrivits som en blivande ikon, en symbol för frihet och Sveriges egen Malala.

Som talesperson för Ung i Sverige och med hennes outtröttliga arbete för att stoppa utvisningarna till Afghanistan har hon visat att hon är en röst att räkna med. En röst som inte låter tystas och som kräver rättvisa. Älskad och hyllad, men också hotad och missförstådd. Hur blev en 18-årig tjej namnet på allas läppar?

y5wctjf7votpgulbfd9n.jpg

Fatemeh är aktuell med föreläsningen Livet, engagemanget och politiken, men kan också bokas till samtal och debatter. Hon har precis släppt sin berättelse i bokform i Jag stannar till slutet, utgiven av Norstedts förlag. 

BOKA FAtemeh
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN MAilA ANNA@MAMELUCK.SE 

 

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

AHMAD KHAN MAHMOODZADA

SKÅDESPELARE & FÖRELÄSARE

Ahmad Khan Mahmoodzada från Afghanistan, är barnskådespelaren från den prisbelönta världssuccén Flyga Drake. Vissa av scenerna i filmen ansågs mycket kontroversiella och Ahmad och hans familj fick stora problem med både mobbning och förföljelse. Till slut blev han tvungen att fly. Idag bor Ahmad i Falun och har under flera år spelat rollen som praktikanten Abbe i ICAs reklamfilmer.

 

Föreläsning: Flykten! 

I den här föreläsningen berättar Ahmad om hur det var att fly från Kabul, Afghanistan och tillslut hamna i Dalarna i Sverige. Han berättar också om familjen och om skådespelardrömmarna. Ahmad blev mycket hyllad för sitt starka sommarprat i årets upplaga av Sommar i P1. Han har tveklöst upplevt mer än många äldre människor under sitt 19-åriga liv.

Ahmad är även tillgänglig för medverkan i panelsamtal.

Tema på föreläsningarna: flykt, kreativitet, mångfald, integration

Längd: 45-60 min

Vi är så nöjda med Ahmads deltagande under söndagen. Det blev ett fint, personligt och samtidigt mycket lärorikt samtal som jag hoppas och tror att de andra deltagarna uppskattade lika mycket som jag.
— Ida Lundborg, Amnesty International
Han gjorde ett mycket bra framträdande och det blev mycket uppskattat. Det var ca 85 personer som kom vilket innebär i stort sätt fullsatt café. Vi lyckades locka dit en hel del ungdomar varav en del talade dari så det ställdes även frågor till honom på dari, vilket vi är extra glada för att utanför den vuxna publiken. Många tog bilder tillsammans med Ahmad efteråt. Kan rekommendera andra att anlita honom.
— Sara Hallström, Håbo Bibliotek

Läs mer om Ahmad Khan i Dagens Nyheter

 

BOKA AHMAD
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29 ELLER MAILA ragnhild@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

FRIDARIT

KREATIV MÖTESRITNING 

FridaRit_fotografJulianaWiklund_-1024x683.jpg

FridaRit - kreativ mötesritning

Frida Panoussis drivkraft är att öka förståelsen mellan människor vilket sker genom möten av olika slag. Med metoden Graphic Recording underlättar och förbättrar FridaRit event, föreläsningar och panelsamtal.

 

Tydliggör ert budskap med bilder

FridaRit gör era konferenser, föreläsningar och möten mer levande, kreativa och effektiva. Med hjälp av tekniken graphic recording visualiserar och sammanfattar FridaRit det som sägs och det som sker. Genom att rita och illustrera vad som sägs på ditt event får du en tydlig och samstämmig bild av innehållet och vad dina deltagare har lärt sig under dagen.

Bilderna används som en del av scenprogrammet och blir ett effektivt sätt för era gäster att dela vad de lärt sig i sociala medier. FridaRit har bland annat visualiserat för TEDx, TCO, Telia och Stockholm stad.

BOKA FRIDARIT

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 070-228 40 83 eller maila anna@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

SOLEDAD PIÑERO MISA

SOCIAL ENTREPRENÖR, FÖRELÄSARE, MODERATOR

Soledad  Piñero Misa är en mycket uppskattad föreläsare, inspiratör och moderator. 2010 valdes hon ut bland tusentals sökande till Kinneviksgruppens inkubatorsprogram Reach for Change med sin idé Retoy. Retoy är nu etablerat i flera kommuner runt om i landet. 2017 anlitades hon som Social Mission Manager hos Ben & Jerry's.

Soledad Piñero Misa har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer. Hon har lika mycket erfarenhet av den politiska sfären och näringslivet som av ideell och offentlig sektor. Hon är känd för att vara inspirerande och för att kunna bemöta olika sorters grupper på ett personligt och professionellt vis. Hon har en gedigen erfarenhet av ledarskap, mänskliga rättigheter och entreprenörsskap.

Valet att utveckla Retoy i Rosengård, Malmö, var självklart då hon alltid har velat ge tillbaka till området som gav henne så mycket under hennes uppväxt. Sedan 2011 erbjuder Retoy Leksaksbytesaktiviteter, Giftfria Lekytor, Hjärta-ge verksamhet och Retoy Lab där över 500 000 barn har fått uppleva hur kul det är att vara miljövänlig samtidigt som de uppmärksammats på sina rättigheter genom att byta, låna, och skapa med leksaker.

Idag är Retoy verksamt i ett flertal kommuner och har ett nära samarbete med Blocket och Unicef Sverige. Soledad är även verksam som Unicef-supporter. Hon har en bakgrund som Kanslichef för Ungdom Mot Rasism, handläggare för Ungdomarnas Demokratikommission, Generalsekreteraren för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer) och ordförande för Röda Korsets Flyktingcenter.

 

Soledads FöRELÄSNINGAR:

 • Lek dig till en bättre värld

 • Hållbart ledarskap

 • Utveckling genom mångfalD

 

Behöver du en inspirerande föreläsare som kan väva samman lekfullhet, mångfald och ledarskap är Soledad det absolut bästa valet. 

Soledad har goda referenser från uppdragsgivare som Scandia, Regeringskansliet, Unicef, Vattenfall, Fairtrade, Botkyrka kommun, Rättvisemärkt, Sida, Volvo, Lärarförbundet, Södertörns Högskola, Diskrimineringsombudsmannen, Konsthögskolan, Anna Lindhs minnesfond och RFSL. Listan kan göras lång över företag och organisationer där Soledad utbildat, föreläst och modererat.

Soledad kan även bokas som moderator och processledare. 

Varmt välkommen att boka Soledad till din organisation! 

 

Utmärkelser

2013 – Veckans Affärers utmärkelse Social Capitalist Award, Årets Samhällsentreprenör med Retoy
2012 – Kuragepriset
2012 – Göranpriset
2011 – nr 8 i Shortcut lista av Sveriges uppstickare
2010 – utsågs av regeringen till styrelseledamot i Stiftelsen Skansen

 

Röster om Soledad

Soledad ledde med fast hand kombinerad med fingertoppskänsla en diskussion
om mänskliga rättigheter vid ett viktigt seminarium till minne av Anna Lindh.
För detta är vi djupt tacksamma.
— Jan Elisasson, vice generalsekreterare i FN
Outstanding! Jag har varit på många kurser av vilka få har haft bra och
kunniga ledare. Soledad är ytterst kompetent. Tack!
— Deltagare, Ledarskap och mångfald, Botkyrka kommun

BOKA SOLEDAD
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 
 

ETT BLOSS FÖR LENA NYMAN

FÖRESTÄLLNING med ANna BROmEé och ANNA-LENA HEMSTRÖM 

När Lena Nyman gick ur tiden 4 februari 2011 hade hon valt att skänka sina dagböcker, brev och bilder till Sveriges Teatermuseum. Sjutton Konsumkassar och tre flyttkartonger fulla med minnen. Som att hon inte ville riskera att bli bortglömd.

Här tar musikteaterföreställningen Ett bloss för Lena Nyman sitt avstamp. I Lena Nymans egna ord och tankar och i sångerna hon gjorde till sina. Och i den fascinerande historien om en stark, begåvad, folkkär skådespelerska och människa som längtade efter det som var sant och äkta. I hur hon sökte en högre mening med livet. Och frihet.

Från sexåringen på Lidnersplan 11 i Stockholm som sattes i teaterskola för att bli av med sin blyghet – till den folkkära, geniförklarade, skandalomsusade skådespelerskan som var lika hemma i glättig komedi som i djupaste drama. Lena Nyman vågade gå sina egna vägar – på gott och ont.

Här finns kontrasten mellan det vi i publiken såg, och det hon själv tänkte om det. Ljus och mörker. Svärta och sorg. Humor och klarsyn. Ett nära porträtt tecknat med kärlek och musik. 

Hon sa: Jag spelar Lena Nyman så dåligt. Jag har inte förstått det riktigt. Jag vill inte ha premiär på ”Lena Nyman” än, för jag har inte ägnat tillräckligt med tid åt att repetera in rollen. Trots att jag har haft hela livet på mig.

Ett bloss för Lena Nyman, i regi av Hedvig Claesson, hade urpremiär i september 2012 på Katrineholms Kulturhus. Sedan dess har den gått för fulla hus under längre gästspel på scener som Göteborgs Stadsteater, Stockholms Stadsteater, Norrbottensteatern, Helsingborgs Stadsteater, Västerbottensteatern, Stockholms Parkteater och på turné via Riksteatern /Småland. En bit ur föreställningen spelades våren 2013 som på releasefesten för Annika Perssons bok Jag vill ju vara fri (Norstedts förlag) om Lena Nymans liv.

2014 skulle Lena Nyman ha fyllt 70 år. I samband med födelsedagen i maj startades Lena Nyman-sällskapet till hennes minne. Det första, årliga Lena Nyman-priset delades ut till Edda Magnason och det andra till regissören Alexander Mørk-Eidem.

 

Om skådespelarna

Anna Bromée är skådespelare och manusförfattare. Sedan 2012 har hon spelat egna föreställningen Ett bloss för Lena Nyman ett 100-tal gånger på turné över hela landet, inte minst som gästspel på Klara Soppteater och Stockholms Parkteater. Under 2010-talet har Anna spelat i showen Studio Mörnbäck på Lisebergsteatern, Göteborg, komedin Kvinnans List med Peter Harryson på Riksteatern, samt egna berättarkonserten Du får allt som är jag på scener som Göteborgs Stadsteater, Helsingborgs Stadsteater och Norrlandsoperan.

2011 gjorde hon Signe Svensson i Hedebyborna, fick Bosse Parnevikstipendiet för revyn Glödhett som sändes i SVT – och vann i SVT:s Doobidoo ihop med Claes Malmberg. 2012-2013 spelade Anna i komedierna Campa i klaveret med Claes Månsson, samt AlloAllo  ́emliga armén hos Eva Rydberg på Fredriksdalsteatern. Sedan 2013 är Anna en av skådespelarna i Kristallen-belönade Partaj på Kanal 5 med Eva Röse och Rachel Mohlin. 2015 släpptes hennes debutskiva Jag ville dansa med lyckan - Edith Piaf på svenska, bland annat i duetter med Babben Larsson, Gladys del Pilar och Kajsa Ernst.

2015-2016 syns hon på SVT i Familjen Rysberg med Petra Mede & Markoolio, turnerar med Edith Piafföreställningen Jag ville dansa med lyckan tillsammans med Gladys del Pilar samt spelar krogshowen 25 hits & 57 kilo humor i Helsingborg med Uno Svenningsson, Tommy Nilsson & Patrik Isaksson.

2017 vann hon Stallfåglarnas Humorpris. 

Anna-Lena Hemström är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm och Balettakademien i Göteborg. Hon har medverkat i en lång rad produktioner inom både drama, komedi och musikal. I TV-rutan har Anna-Lena synts till exempel som mamma Maja i Pip-Larssons samt i En Ängels Tålamod och i Kristallennominerade Bokstavslandet 2014.  Biopubliken har genom åren kunnat se henne i filmer som Wallander - Mannen som log, Pensionat Oskar och Drömkåken. På musikalscenen har hon bland annat gjort huvudrollen som Eliza i My Fair Lady på Oscarsteatern i Stockholm. Hon har också spelat Gröna hissen med Eva Rydberg och Johan Ulveson på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 2015-16 spelar Anna-Lena i Ronja Rövardotter på Stockholms Stadsteater, i Sara Stridsbergs pjäs Beckomberga på Dramaten samt turnerar med Ett bloss för Lena Nyman, bl a vid gästspel på Klara Soppteater & Stockholms Parkteater.


FLER BOKNINGSBARA FÖRESTÄLLNINGAR MED ANNA BROMÉE: 

JAG VILLE DANSA MED LYCKAN

I den unika musikföreställningen Jag ville dansa med lyckan berättar Anna Bromee och Gladys del Pilar den fascinerande historien om Edith Piafs liv. Från det att hon föddes på en trottoar i Paris fattiga kvarter, via världs karriären - till de sista dagarna , i Provence 1963. 

 

 

 

Poster_densomgladar_3.jpg

DEN SOM GLAD ÄR

Anna Bromee är uppvuxen med Siw Malmkvist & Barbro ”Lill-Babs” Svenssons låtskatt ständigt närvarande på radion & grammofonen hemma i Nyköping. Nu hyllar hon Siwan & Lill-Babs i en lekfull och humoristisk musikföreställning.

 

 

 

 

 

 

BOKA ETT BLOSS FÖR LENA NYMAN, DEN SOM GLAD ÄR, JAG VILLE DANSA MED LYCKAN
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon
 

HASSE BRONTÉN

KOMIKER, MODERATOR, FÖRELÄSARE 

 

 

Komikern Hasse Brontén har en humor som roar de allra flesta. När Hasse skrev den roliga och allvarsamma humorföreställningen Bipopulär som handlar om hans bipolära pappa hade han ingen aning om vilket gensvar han skulle få av publiken. Något som blev ett kvitto på att det han gjorde spelade roll. Att personer som drabbas av psykisk ohälsa och anhöriga behöver få skratta, gråta och prata om sina erfarenheter. En föreställning som nu bivit en mycket populär föreläsning. 

 

Föreläsningen Bipopulär med Hasse Brontén

En humorföreläsning om att leva som anhörig till en person med psykisk ohälsa. Att välja humorn och skrattet som metod för att hantera jobbiga situationer och framförallt – att våga prata om ämnen som för många betraktas som tabu. Det och andra roliga och dråpliga vardagsbetraktelser är kärnan i Hasse Bronténs föreläsning Bipopulär (grundad på hans föreställning med samma namn). 

Hasse Brontén växte upp med en pappa som hade diagnosen manodepressiv. Först nu, när Hasse själv är vuxen, har han kunnat berätta sanningen om sin pappas sjukdom och om hur han dog. Att han faktiskt inte alls dog av cancer, vilket alltid var den stående lögnen. I föresläsningen berättar Hasse om hur det var att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra och hur det kändes när ingen pratade om hans pappas sjukdom. Och varför det än idag är lite tabu att prata om psykiska sjukdomar. 

Föreläsningen är full av humor trots det allvarliga ämnet. Frågan Hasse ställer både sig själv och åhörarna är: Vem är egentligen knäpp? 

 

Om Hasse Brontén

Hasse är den före detta polisen och säpoagenten som gjorde det ingen polis gjort tidigare. Han bytte jobb till ståuppkomiker. Hasse har hunnit med mycket i sin komikerkarrriär. Han har turnérat med den egna föreställningen Bipopulär – vem är egentligen knäpp? och medverkat i TV-program som Parlamentet, Time Out och Efterlyst. Han har uppträtt både på de små standup-klubbarna och de stora scenerna, och är en av landets mest bokade komiker. Hasse är också aktuell med podcasten Hasse och hundraåringarna. 

 

BOKA HAsse
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

 
Namn *
Namn
Telefon
Telefon

FELICIA MARGINEANU

SOCIAL ENTREPRENÖR & FÖRELÄSARE
 

475A3296.jpg
 

Felicia Margineanu brinner för att stärka unga och lyfta upp sociala mediers möjligheter i en kaosartad värld. Hennes story och perspektiv ger hopp och kraft och hon visar gång på gång att ingenting är omöjligt om bara viljan finns. Felicia är aktuell med en ny föreläsning för skolor och andra organisationer som jobbar med ungdomar.  Din röst räknas. Med eller utan rösträtt. 

 
 

FÖRELÄSNING:DIN RÖST RÄKNAS. MED ELLER UTAN RÖSTRÄTT 

Valet 2018. Vi står inför den tredje valrörelsen där sociala medier kommer att spela en stor roll. Vi har de senaste åren fått uppleva revolutionerande digitala valrörelser där det otänkbara har hänt, både i
Sverige och utomlands. Ungdomar lever ett uppkopplat liv idag där hög användning av sociala medier bidrar till ett ökat fokus på sig själv, sin identitet och sin image, samtidigt som samma medier kan påverka unga negativt när det gäller humanistiska och demokratiska värderingar. Många ungdomar upplever även att de inte har makt att påverka - att deras röst inte räknas.

Stärk engagemanget bland unga

För att stärka engagemanget bland ungdomar är det därför avgörande att de får nya perspektiv och konkreta verktyg för att skapa opinionsbildning och samhällspåverkan med sin integritet, identitet och kreativitet som grund. Här behövs unga förebilder och inspiratörer som visar att det går!

Lyssna till hennes personliga resa om hur hon som sjuttonåring lyckades samla ihop 10 000 personer i en manifestation, dagen efter valet 2010, via sociala medier på Sergels Torg i Stockholm. Frustrationen över att hon inte fick vara med och rösta, blev istället hennes drivkraft till att våga göra sin röst hörd. Föreläsningen handlar om mod, engagemang och om att tro på sin egen förmåga.

Skärmavbild 2018-04-26 kl. 09.58.39.png
Sagt om föreläsningen
“Ville bara tacka för idag och inspirationen som du givit allesammans (inklusive mig)! Jag är så glad att individer som du finns...Det ger mig hopp om att jag kanske också är gjord för att genom att vara mig själv göra världen bättre!”
— Ungdom, 17 år, traineeprogram Mentor Sverige

Om Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en av Sveriges mest spännande unga föreläsare och debattörer. Hennes story väcker tankar och känslor och de tips hon delar med sig av ger hopp till ungdomar, företag, organisationer och ledningsgrupper. Felicias olika projekt har blivit mycket uppmärksammade och hon har bland annat fått 5i12 priset och varit en av Veckans Affärers 101 Supertalanger. Nu senast var hon en av finalisterna i Årets Eldsjälsgala som arrangerades av Expressen och Svenska Folkspel.

2015 släppte hon boken Uppkopplad - en guide till sociala mediers möjligheter. I digitaliseringens tid talas det mycket om nätmobbning, psykisk ohälsa, stress kopplat till barn och ungas internetanvändande. Det gäller att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna - här är Felicia Margineanu den perfekta guiden. 

Teman Felicia jobbar kring:

 • Sociala medier
 • Ungas engagemang
 • Socialt entreprenörskap/ungt entreprenörskap
 • Normer, ideal och självkänsla
 • Fotografi, kameran som verktyg för samhällspåverkan
 • Förorten i media

InspirationsföreläsninAR

På Felicias inspirationsföreläsningar får ni ta del av hennes berättelse om att våga bryta normer, lyssna till sig själv och hur sociala medier är en del av identitetsskapande, kreativitet och opinionsbildning.


UtbildningAR/WorkshoS

Halv - eller heldagsutbildningar kring sociala medier, mediekritik/stereotypa normer, fotografi eller socialt entreprenörskap. Med Felicias innovativa och kreativa sätt att utbilda får ni en mix av en föreläsning och workshop där alla kan vara delaktiga.


Strategiarbete sociala medier

 
 

Vill ni har hjälp att skapa en strategi kring sociala medier, budskap, kommunikation med nya målgrupper så anlita Felicia som bollplank i delar eller hela processen.


Debattör och moderator

Söker ni en ung debattör/moderator som är annorlunda och sticker ut? Med sitt sätt att tala, kommunicera och beröra publiken är Felicia någon som tillför nya perspektiv, energi och en bra samtalsmiljö. 

    

   BOKA FELICIA
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN MAILA ANNA@MAMELUCK.SE

   Skärmavbild 2018-04-26 kl. 10.07.39.png
   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon
    

    

    

   MARTIN STRÖM

   FÖRELÄSARE CORPORATE MINDFULNESS 

   Martin Ström är civilingenjören som tröttnade på stressen i samhället och sadlade om till psykolog och mindfulnessinstruktör. Nu hjälper han företag och organisationer att nå bättre resultat och få mer fokuserade och välmående medarbetare med hjälp av mindfulness. 

    

   Om föreläsningen

   Arbetslivet blir alltmer intensivt och ställer höga krav på uppmärksamhet och fokus. För att hinna med försöker vi göra fler saker samtidigt - multitaska. När vi gör det hänger dessvärre hjärnan inte med, forskningen visar att vi blir mindre produktiva när vi hoppar mellan flera olika uppgifter. Sättet vi arbetar på fungerar helt enkelt inte och vi blir mindre effektiva och mer stressade.

   Så om svaret inte är multitasking, vad är det då? Ny forskning visar att vi kan träna hjärnans "uppmärksamhetsmuskel” så att vi förblir fokuserade och lugna när vi står mitt i den storm som är vår arbetsdag. Träningen handlar om att ta kontroll över våra tankar och stänga av autopiloten.

   Lär dig mer om varför företag som Google, Sony, GE, Carlsberg och Accenture använder sig av Corporate Mindfulness för att öka effektivitet, kreativitet och välbefinnande. Teori och forskning kring mindfulness varvas med övningar och konkreta verktyg att använda i arbetsvardagen.

    

   Om Martin Ström

   Martin Ström är civilingenjör, psykolog och författare till boken Fokus på jobbet (Natur och Kultur) som han skrivit tillsammans med Sara Hultman. Han är också grundare till Potential Project Sverige och en ledande expert på corporate mindfulness. 

    

   BOKA Martin
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon

   WILLY SILBERSTEIN 

   MODERATOR, MEDIE/PRESENTATIONSTRÄnare

    

   Willy Silberstein är en mycket populär och anlitad moderator, föreläsare och medie- och presentationstränare. Med sina drygt 30 år som journalist har han en gedigen erfarenhet av research och kommunikation.

   Under flera somrar har Willy Silberstein varit en av de mest anlitade moderatorerna under Almedalsveckan. Det är ingen tillfällighet. Tack vare sin journalistbakgrund och genuina nyfikenhet är Willy den perfekta moderatorn då han är van vid högt tempo, är snabb med följdfrågor och enkelt greppar stora sammanhang. Han har lätt för att anpassa sig och göra research och kan därför ta sig an de flesta ämnen och frågeställningar.

    
    
   När jag modererar är jag gärna med redan vid planeringen. Jag diskuterar gärna upplägg, val av panelister, rubriker, vinklar och annat. Därefter tar jag alltid kontakt med talarna i god tid, ett samtal som leder fram till väl förberedda talare. [...] För mig är det viktigt med högt tempo och att alla ska förstå.
   — WILLY SILBERSTEIN
    
    

   Gällande sin medie- och presentationsträning lämnar han garanti på ett lyckat resultat. 

   Presentationsträning

   Presentationsträningen innehåller teori, praktiska övningar och avfilmning och lämpar sig för både individer och grupper. Övningarna fortsätter tills du är nöjd med resultatet och känner dig trygg. 

   – Det lär finnas människor som bara vill dö när de ska tala inför publik. Trots att det finns teknik och tricks, som gör att det kan bli riktigt roligt att tala inför människor. Och inte alls svårt, menar Willy. 

   Medieträning

   Slutligen till medieträningen. Du har säkert sett dem ibland på TV, hört dem på radio eller läst intervjuer. Personer som inte utnyttjar den enorma möjlighet som media ger. Som kanske rent av skadar varumärket genom taffligt agerande i en intervju. Eller är du kanske själv en person som ibland intervjuas och tycker att du inte har kontroll.
   Lugn – det finns hjälp. Den kallas medieträning. Willy om någon, har erfarenhet av intervjuer och hur man hanterar dem om man är på andra sidan mikrofonen. Hans medieträning utgår från specialskrivna frågor som du skulle kunna få på riktigt. Jobbar du med pappersmassa kan du få frågor om energi, miljö eller privata flyg. Även här filmar han sina intervjuer för bästa möjliga diskussionsunderlag. Ett arbete som är väldigt hands-on. Det handlar inte bara om vad du säger i intervjuer utan också på hur du säger det.  

   Kom ihåg att ett enda dåligt framträdande i media kan orsaka förtroendekriser och stora ekonomiska skador. Ett bra framträdande kan däremot stärka både dig själv och företagets eller organisationens varumärke. 

    

   BOKA WILLY
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29ELLER MAILA ragnhild@mameluck.se

    
   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon


   LASZLO & TEAR

   THE AMERICAN SONGBOOK - PÅ SVENSKA

    

   Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear är sångduon LaszloTear. De har valt ut några av sina favoritsånger ur den amerikanska sångskatten, översatt dem till svenska och tolkar dem i en lyxig, varm och stilig show: The American Songbook - på svenska.  

   Showen passar på teatrar, konserthus och specialevenemang som kickoffer, galor, personalfester och bröllop. En varm, underhållande och lyxig show som får dig att drömma dig bort - och att våga drömma stort. Föreställningen kan bokas i sin fulla längd eller i en kortare version. Kontakta oss gärna för önskat upplägg. 

   OM FÖRESTÄLLNINGEN

   Definitionen The American Songbook, är satt av låtskrivaren och kritikern Alec Wilder. Han skrev 1972 en studie av genren; American Popular Song; The Great Innovators! 1900-1950, där han listade de artister och sånger han tyckte tillhörde The Great American Songbook med kompositörer som Berlin, Gershwin, Rodgers, Porter och Artie Butler med flera. 

   I The American Songbook - på svenska blir till exempel Leon Russels ”The Masquerade” till “Ensamlek för två”, Billie Holidays hit “How Deep is the Ocean” blir “Hur Djupa är Haven?”, countrydängan “How´s the World Treating You?” blir “Säg Hur Är Det Med Dig?”, och Joni Mitchells ”Both Sides Now” blir ”Från Alla Håll” i Malenas och Magnus version. 

   I LaszloTears version av The American Songbook kommer publiken även få höra alldeles färska nytolkningar av nyare kompositörer som de valt att lägga till i denna eminenta skara låtar. 

   Showen framförs av Malena och Magnus tillsammans med några av våra bästa musiker. Allt under ledning av kapellmästare och gitarrist Mikael Sundin.

    
    

   Om Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear

   Malena Laszlo är en mångfacetterad artist med många strängar på sin lyra. Hon har jobbat med Ingmar Bergman, både på Dramaten och i New York. Hon har vunnit Guldmasken, briljerat i drömrollen som Sally Bowles (Liza Minelliz paradroll) och i musikalen Cabaret på Dramatens stora scen. Malena har också spelat drama och komedi - både på film, på scen och i TV. Hon har även medverkat i en rad musikaler på landets stora scener. Malena innehar också det inofficiella rekordet i att vara sångerskan som har uppträtt flest gånger på Nobelfesten i Stockholms stadshus. 

   Hon är frontsångerska i storbandet Ambassadeurs och har turnerat med sin egna föreställning Shirley Basseys musikaliska örhängen. Det är i glitter, paljetter och fjäderboa hon trivs allra bäst! 

   Magnus Skogsberg Tear Skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus var en gång kläddesigner på Gul och Blå för att sedan bli följetongsskådis i Storstad på nittiotalet. Han gjorde sedan regikarriär med hundratals reklamfilmer och musikvideos, bland annat den uppmärksammade KappAhl- filmen med Anita Ekberg, Creeps musikvideo "Ooh, I like it" och Izabella Scoruocos "Shame, shame, shame". Efter det blev det TV- drama med Rederiet och Tre Kronor.

   Magnus spelar sedan 2006 Sebastian i ICA´ s reklamföljetong och är en kreativ mångsysslare med produktionsbolaget Happytear och designföretaget Skogsberg & Smart som gör glas. Sedan 2009 sjunger han tillsammans med Sean Kelly i duon Sean-Magnus som satt upp föreställningarna "Sean- Magnus Älskar Man" och "Sean- Magnus kommer igen"

    
    

   Medverkande på scen och produktion: 

   Sång: Malena Laszlo & Magnus Skogsberg Tear

   Musiker: Mikael Sundin (kapellmästare/gitarr), Robert Erlandsson (bas), Ola Botzén (percussion) m. fl.

   Manus och projektioner: Malena Laszlo & Magnus Skogsberg Tear

   Foto, affischbild, pressbilder: Peter Knutsson

   BOKA LASZLO&TEAR
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

    
   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon

   LEILA KARCHAOUI

   FÖRELÄSARE,EKONOM,GLÄDJEMINISTER

    

   Leila Karchaoui är uppvuxen i Fisksätra med sin ensamstående mamma och lämnades av sina föräldrar när hon bara var sex år gammal. Idag är hon redovisningschef på Kronans Apotek och var 2016 en av de nominerade i kategorin  Framtidens kvinnliga ledare av Ledarna. Boka Leila för att få in båda arbetsglädje och mod i din organisation. Det är ingen slump att hon kallar sig Glädjeminister. 

    

   ekonomen som vet hur du får mer glädje och resultat privat och på jobbet.

   Leila Karchaoui har haft en tuffare uppväxt än de flesta. Hon har trots detta vänt livets motgångar till framgångar och menar att din inställning är din magiska kraft.  "Uppskatta det du har – njut av det du gör och jobba stenhårt för att förverkliga din dröm" är Leilas motto.  Leila har en förmåga att plocka fram och hitta drivkraften i varje människa i organisationen. Nöjda medarbetare = nöjda kunder = nöjda chefer = nöjda ägare. Med Leilas enkla verktyg kan du få 100 % nöjda medarbetare varje dag som levererar med hög kvalitet, före deadline med humöret på topp! 

    
    

   DETTA FÅR NI MED ER NÄR NI BOKAR LEILA

   • Hur ni vänder motgång till framgång i tider av förändring.
   • Hur ni jobbar smartare istället för att jobba mer = mindre stress och högre resultat.
   • Hur ni får hållbara team som levererar resultat med humöret på topp.
   • Hur ni hittar den bästa balansen privat och på jobbet - för att maxa livet med glädje och framgång.
   • Hur ni kan arbeta med integrationsfrågor och fördomar för att minska utanförskapet och öka lönsamheten  - låt JANTE gå i pension.
    

    

   Leilas föreläsningar

    VÄND MOTGÅNGAR TILL FRAMGÅNG

    VÄND MOTGÅNGAR TILL FRAMGÅNG

                       TRO PÅ DIG SJÄLV

                       TRO PÅ DIG SJÄLV

                  ÄNTLIGEN MÅNDAG

                  ÄNTLIGEN MÅNDAG

    

   BOKA LEILA
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29 ELLER MAILA ragnhild@mameluck.se

   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon
    

   MOA GAMMEL

   SKÅDESPELARE, PRODUCEnt, Civilekonom, föreläsare  

    

   Moa Gammel är skådespelerska, producent (Långfilmen Känn ingen sorg), skribent (Svd) och civilekonom ifrån Handelshögskolan i Stockholm. Hon har gjort stor succé som huvudrollsinnehavare i serien Jordskott (Svt), långfilmerna Tommy, Kärlek Deluxe, Hemma m.fl.

   Hon nominerades till Årets kvinnliga skådespelare i Kristallengalan 2015 och utvecklar även manus för film och tv. Under hösten 2015 gav Moa Gammel ut boken Genier på det bokförlaget Natur och Kultur. Hon är just nu aktuell med en ny säsong av Jordskott och podcasten Ufopodden. 

    

   Föreläsning: Att äga sitt eget liv

   Vad innebär det att äga sitt eget liv? Vad får det för konsekvenser om vi inte gör det? I podcasten Genier intervjuade Moa Gammel (skådespelare, producent och civilekonom) flera kända gäster på temat Att äga sitt eget liv. I denna inspirerande föreläsning delar hon med sig av användbara strategier på temat som publiken lätt kan använda sig av i sitt yrkesliv och sin vardag.

   I Genier intervjuade Moa gäster som Gudrun Schyman, Anna Serner, Suzanne Osten, Pernilla August och Malou Von Sivers, som alla gav sina svar på hur just dom lyckats äga sina liv och uppnått sina yrkesdrömmar. Samtalen kretsade kring ledarskapsstrategier, kreativitet och kamp.

   Föreläsningen bygger vidare på de olika strategier gästerna i Genier använt sig av för att ta makten över sina liv och hon inspirerar publiken till att använda dem för att göra samma sak. 

    

   Föreläsning: Kreativt ledarskap

   En föreläsning om det kreativa ledarskapet. Hur du som är chef och ledare kan applicera nya metoder, vinklar och tankar på ditt ledarskap genom att inspireras av de kreativa näringarna.

   Vad behövs för att hitta nya och kreativa lösningar på problem? Och hur tas de kreativa idéerna emot på arbetsplatsen? Många pratar om att de vill ha in mer kreativitet i organisationen, men det är inte alltid kreativitet uppmuntras i praktiken. 

   Du får svar på hur du kan bli en mer motiverad, engagerad och kreativ ledare och på så sätt även få dina medarbetare att känna ett ökat engagemang för sitt arbete. 

    

   BOKA MOA

   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

    
   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon

   WILLY SILBERSTEIN

   FÖRELÄSARE, MODERATOR, MEDIETRÄNARE

   Willy Silberstein är en mycket populär och anlitad moderator, föreläsare och medie- och presentationstränare. Med sin långa karriär inom journalistyrket har han en gedigen erfarenhet av både research och kommunikation.

   Under flera somrar har Willy varit en av de mest anlitade moderatorerna under Almedalsveckan. Det är ingen tillfällighet. Tack vare sin journalistbakgrund och genuina nyfikenhet är Willy den perfekta moderatorn då han är van vid högt tempo, är snabb med följdfrågor och enkelt greppar stora sammanhang. Han har lätt för att anpassa sig och göra research och kan därför ta sig an de flesta ämnen och frågeställningar.

   "När jag modererar är jag gärna med redan vid planeringen. Jag diskuterar gärna upplägg, val av panelister, rubriker, vinklar och annat. Därefter tar jag alltid kontakt med talarna i god tid, ett samtal som leder fram till väl förberedda talare. [...] För mig är det viktigt med högt tempo och att alla ska förstå".

   /Willy Silberstein

   Gällande sin medie- och presentationsträning lämnar han garanti på ett lyckat resultat. 

   Presentationsträning
   Presentationsträningen innehåller teori, praktiska övningar och avfilmning och lämpar sig för både individer och grupper. Övningarna fortsätter tills du är nöjd med resultatet och känner dig trygg. 

   – Det lär finnas människor som bara vill dö när de ska tala inför publik. Trots att det finns teknik och tricks som gör att det kan bli riktigt roligt att tala inför människor. Och inte alls svårt, menar Willy. 

   Medieträning
   Slutligen till medieträningen. Du har säkert sett dem ibland på TV, hört dem på radio eller läst intervjuer. Personer som inte utnyttjar den enorma möjlighet som media ger. Som kanske rent av skadar varumärket genom taffligt agerande i en intervju. Eller är du kanske själv en person som ibland intervjuas och tycker att du inte har kontroll.
   Lugn – det finns hjälp. Den kallas medieträning. Willy om någon, har erfarenhet av intervjuer och hur man hanterar dem om man är på andra sidan mikrofonen. Hans medieträning utgår från specialskrivna frågor som du skulle kunna få på riktigt. Jobbar du med pappersmassa kan du till exempel få frågor om energi, miljö eller privata flyg. Även här filmar han sina
   intervjuer för bästa möjliga diskussionsunderlag. Ett arbete som är väldigt hands-on. Det handlar inte bara om vad du säger i intervjuer utan också om hur du säger det.  

   Kom ihåg att ett enda dåligt framträdande i media kan orsaka förtroendekriser och stora ekonomiska skador. Ett bra framträdande kan däremot stärka både dig själv och företagets eller organisationens varumärke. 

   Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 0737-31 39 29 eller maila ragnhild@mameluck.se

   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon

   PULSO

   AV OCH MED DANSAREN OCH KOREOGRAFEN SOFIA CASTRO 

   Skärmavbild 2017-09-15 kl. 15.46.13.png

   I flamencoföreställningen Pulso plockar Sofia Castro in flera olika uttryck och skapar en unik upplevelse. Dansen står i fokus och känslan fördjupas tack vare livemusiker, ljudkulisser och ljusprojektioner. 

   Föreställningen är också föränderlig. Sofia vill att den ska hållas levande och kunna rymma en mish-mash mellan olika konstformer och musikstilar. Den är en timme lång och har 3-4 medverkande beroende på upplägg. Bäst känsla förmedlas via trailern nedan.

   BOKA PULSO

   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29 ELLER MAILA RAGNHILD@MAMELUCK.SE

   Namn *
   Namn
   Telefonnummer
   Telefonnummer