SOLEDAD PIÑERO MISA

SOCIAL ENTREPRENÖR, FÖRELÄSARE, MODERATOR

Soledad  Piñero Misa är en mycket uppskattad föreläsare, inspiratör och moderator. 2010 valdes hon ut bland tusentals sökande till Kinneviksgruppens inkubatorsprogram Reach for Change med sin idé Retoy. Retoy är nu etablerat i flera kommuner runt om i landet. 2017 anlitades hon som Social Mission Manager hos Ben & Jerry's.

Soledad Piñero Misa har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer. Hon har lika mycket erfarenhet av den politiska sfären och näringslivet som av ideell och offentlig sektor. Hon är känd för att vara inspirerande och för att kunna bemöta olika sorters grupper på ett personligt och professionellt vis. Hon har en gedigen erfarenhet av ledarskap, mänskliga rättigheter och entreprenörsskap.

Valet att utveckla Retoy i Rosengård, Malmö, var självklart då hon alltid har velat ge tillbaka till området som gav henne så mycket under hennes uppväxt. Sedan 2011 erbjuder Retoy Leksaksbytesaktiviteter, Giftfria Lekytor, Hjärta-ge verksamhet och Retoy Lab där över 500 000 barn har fått uppleva hur kul det är att vara miljövänlig samtidigt som de uppmärksammats på sina rättigheter genom att byta, låna, och skapa med leksaker.

Idag är Retoy verksamt i ett flertal kommuner och har ett nära samarbete med Blocket och Unicef Sverige. Soledad är även verksam som Unicef-supporter. Hon har en bakgrund som Kanslichef för Ungdom Mot Rasism, handläggare för Ungdomarnas Demokratikommission, Generalsekreteraren för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer) och ordförande för Röda Korsets Flyktingcenter.

 

Soledads FöRELÄSNINGAR:

  • Lek dig till en bättre värld

  • Hållbart ledarskap

  • Utveckling genom mångfalD

 

Behöver du en inspirerande föreläsare som kan väva samman lekfullhet, mångfald och ledarskap är Soledad det absolut bästa valet. 

Soledad har goda referenser från uppdragsgivare som Scandia, Regeringskansliet, Unicef, Vattenfall, Fairtrade, Botkyrka kommun, Rättvisemärkt, Sida, Volvo, Lärarförbundet, Södertörns Högskola, Diskrimineringsombudsmannen, Konsthögskolan, Anna Lindhs minnesfond och RFSL. Listan kan göras lång över företag och organisationer där Soledad utbildat, föreläst och modererat.

Soledad kan även bokas som moderator och processledare. 

Varmt välkommen att boka Soledad till din organisation! 

 

Utmärkelser

2013 – Veckans Affärers utmärkelse Social Capitalist Award, Årets Samhällsentreprenör med Retoy
2012 – Kuragepriset
2012 – Göranpriset
2011 – nr 8 i Shortcut lista av Sveriges uppstickare
2010 – utsågs av regeringen till styrelseledamot i Stiftelsen Skansen

 

Röster om Soledad

Soledad ledde med fast hand kombinerad med fingertoppskänsla en diskussion
om mänskliga rättigheter vid ett viktigt seminarium till minne av Anna Lindh.
För detta är vi djupt tacksamma.
— Jan Elisasson, vice generalsekreterare i FN
Outstanding! Jag har varit på många kurser av vilka få har haft bra och
kunniga ledare. Soledad är ytterst kompetent. Tack!
— Deltagare, Ledarskap och mångfald, Botkyrka kommun

BOKA SOLEDAD
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon