LASZLO & TEAR

THE AMERICAN SONGBOOK - PÅ SVENSKA

 

Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear är sångduon LaszloTear. De har valt ut några av sina favoritsånger ur den amerikanska sångskatten, översatt dem till svenska och tolkar dem i en lyxig, varm och stilig show: The American Songbook - på svenska.  

Showen passar på teatrar, konserthus och specialevenemang som kickoffer, galor, personalfester och bröllop. En varm, underhållande och lyxig show som får dig att drömma dig bort - och att våga drömma stort. Föreställningen kan bokas i sin fulla längd eller i en kortare version. Kontakta oss gärna för önskat upplägg. 

OM FÖRESTÄLLNINGEN

Definitionen The American Songbook, är satt av låtskrivaren och kritikern Alec Wilder. Han skrev 1972 en studie av genren; American Popular Song; The Great Innovators! 1900-1950, där han listade de artister och sånger han tyckte tillhörde The Great American Songbook med kompositörer som Berlin, Gershwin, Rodgers, Porter och Artie Butler med flera. 

I The American Songbook - på svenska blir till exempel Leon Russels ”The Masquerade” till “Ensamlek för två”, Billie Holidays hit “How Deep is the Ocean” blir “Hur Djupa är Haven?”, countrydängan “How´s the World Treating You?” blir “Säg Hur Är Det Med Dig?”, och Joni Mitchells ”Both Sides Now” blir ”Från Alla Håll” i Malenas och Magnus version. 

I LaszloTears version av The American Songbook kommer publiken även få höra alldeles färska nytolkningar av nyare kompositörer som de valt att lägga till i denna eminenta skara låtar. 

Showen framförs av Malena och Magnus tillsammans med några av våra bästa musiker. Allt under ledning av kapellmästare och gitarrist Mikael Sundin.

 
 

Om Malena Laszlo och Magnus Skogsberg Tear

Malena Laszlo är en mångfacetterad artist med många strängar på sin lyra. Hon har jobbat med Ingmar Bergman, både på Dramaten och i New York. Hon har vunnit Guldmasken, briljerat i drömrollen som Sally Bowles (Liza Minelliz paradroll) och i musikalen Cabaret på Dramatens stora scen. Malena har också spelat drama och komedi - både på film, på scen och i TV. Hon har även medverkat i en rad musikaler på landets stora scener. Malena innehar också det inofficiella rekordet i att vara sångerskan som har uppträtt flest gånger på Nobelfesten i Stockholms stadshus. 

Hon är frontsångerska i storbandet Ambassadeurs och har turnerat med sin egna föreställning Shirley Basseys musikaliska örhängen. Det är i glitter, paljetter och fjäderboa hon trivs allra bäst! 

Magnus Skogsberg Tear Skådespelaren, regissören och kreatören som kom ut som sångare 2009. Magnus var en gång kläddesigner på Gul och Blå för att sedan bli följetongsskådis i Storstad på nittiotalet. Han gjorde sedan regikarriär med hundratals reklamfilmer och musikvideos, bland annat den uppmärksammade KappAhl- filmen med Anita Ekberg, Creeps musikvideo "Ooh, I like it" och Izabella Scoruocos "Shame, shame, shame". Efter det blev det TV- drama med Rederiet och Tre Kronor.

Magnus spelar sedan 2006 Sebastian i ICA´ s reklamföljetong och är en kreativ mångsysslare med produktionsbolaget Happytear och designföretaget Skogsberg & Smart som gör glas. Sedan 2009 sjunger han tillsammans med Sean Kelly i duon Sean-Magnus som satt upp föreställningarna "Sean- Magnus Älskar Man" och "Sean- Magnus kommer igen"

 
 

Medverkande på scen och produktion: 

Sång: Malena Laszlo & Magnus Skogsberg Tear

Musiker: Mikael Sundin (kapellmästare/gitarr), Robert Erlandsson (bas), Ola Botzén (percussion) m. fl.

Manus och projektioner: Malena Laszlo & Magnus Skogsberg Tear

Foto, affischbild, pressbilder: Peter Knutsson

BOKA LASZLO&TEAR
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

 
Namn *
Namn
Telefon
Telefon