FÖRESTÄLLNING: KAOSOLOGI - I HUVUDET PÅ MICAEL DAHLEN

En föreställning om radhusswingers, parallella universum och varför vi blev som vi blev

Micael Dahlen har alltid ifrågasatt varför saker är som de är. ”Det är normalt”, ”Det brukar vara så” eller ”Det bara blev så” har aldrig varit vettiga förklaringar i Micaels universum. Professorn skolkar nu från Handelshögskolan och åker ut på turné med sin första soloföreställning. I den ifrågasätter han allt, inklusive sig själv, och berättar för de som vågar lyssna att svaret på alla frågor stavas KAOS.

Kaosologi handlar om att se världen med nya ögon. Micael låter tillsynes skruvande tankar om meningen med döden, stereotypa livsval och varför utomjordingar alltid landar i USA vävas ihop med knivskarpa iakttagelser om vår samtid. Han uppmanar oss att kasta det vi tar för givet åt helvete och hinner samtidigt fundera kring hur kvantfysik kan förklaras med tacokrydda. Det är rolig och smart infotainment med en av Sveriges skarpaste hjärnor. Välkommen att se ditt liv på ett helt nytt sätt!

Är du som företag eller arrangör intresserad av att boka föreställningen eller veta mer, kontakta oss.

Turnéplan

Stockholm 5/10, Scalateatern PREMIÄR (endast spridda platser kvar) 

Uppsala 8/10,  Reginateatern

Malmö 15/10, Victoriateatern (utsålt)

Göteborg 22/10, Stenhammarsalen, Göteborgs Konserthus

Stockholm 25/10, Scalateatern (extraföreställning) 

Luleå 11/11, Kulturens Hus

Umeå 12/11,  Väven

Linköping 17/2, Konsert & Kongress, Studion

Västerås 18/2, Aros Congress Center

Malmö 9/3, Victoriateatern (extraföreställning)

Helsingborg 10/3, Dunkers Kulturhus

Skövde 17/3, Odeon

Östersund 24/3, OSD

För att köpa biljetter till föreställningen, besök Micaels hemsida


Om Micael Dahlen

År 2014 förändrade Micael 40 vanor, det kräver både viljestyrka och övertygelse. Just nu har han lovat Sverige att han ska bli starkast i landet i sin viktklass, en utmaning som heter duga. Att tänka utanför boxen har aldrig varit ett problem för Micael – han lever för att sudda ut gränser, vrida och vända på tankemönster och rucka på etablerade sanningar. Allt för att föra utvecklingen framåt och ha roligt på vägen.

 Micael är författare, föreläsare och ekonomiprofessor vid Handelshögskolan i Stockholm. Professor blev han redan vid 34 års ålder. Företagen drar i honom för hans syn på (märkliga) mänskliga beteenden, lycka, kreativitet och hur framtiden kommer att se ut. Han har blivit framröstad till näringslivets populäraste föredragshållare och utsedd till nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält. Han har skrivit sex böcker där de två mest kända är Nextopia och Monster. Böckerna har nått en global publik i USA, Europa och Asien. 2014 släpptes Micaels första roman – Livet på Mars.