FELICIA MARGINEANU

SOCIAL ENTREPRENÖR & FÖRELÄSARE
 

475A3296.jpg
 

Felicia Margineanu brinner för att stärka unga och lyfta upp sociala mediers möjligheter i en kaosartad värld. Hennes story och perspektiv ger hopp och kraft och hon visar gång på gång att ingenting är omöjligt om bara viljan finns. Felicia är aktuell med en ny föreläsning för skolor och andra organisationer som jobbar med ungdomar.  Din röst räknas. Med eller utan rösträtt. 

 
 

FÖRELÄSNING:DIN RÖST RÄKNAS. MED ELLER UTAN RÖSTRÄTT 

Valet 2018. Vi står inför den tredje valrörelsen där sociala medier kommer att spela en stor roll. Vi har de senaste åren fått uppleva revolutionerande digitala valrörelser där det otänkbara har hänt, både i
Sverige och utomlands. Ungdomar lever ett uppkopplat liv idag där hög användning av sociala medier bidrar till ett ökat fokus på sig själv, sin identitet och sin image, samtidigt som samma medier kan påverka unga negativt när det gäller humanistiska och demokratiska värderingar. Många ungdomar upplever även att de inte har makt att påverka - att deras röst inte räknas.

Stärk engagemanget bland unga

För att stärka engagemanget bland ungdomar är det därför avgörande att de får nya perspektiv och konkreta verktyg för att skapa opinionsbildning och samhällspåverkan med sin integritet, identitet och kreativitet som grund. Här behövs unga förebilder och inspiratörer som visar att det går!

Lyssna till hennes personliga resa om hur hon som sjuttonåring lyckades samla ihop 10 000 personer i en manifestation, dagen efter valet 2010, via sociala medier på Sergels Torg i Stockholm. Frustrationen över att hon inte fick vara med och rösta, blev istället hennes drivkraft till att våga göra sin röst hörd. Föreläsningen handlar om mod, engagemang och om att tro på sin egen förmåga.

Skärmavbild 2018-04-26 kl. 09.58.39.png
Sagt om föreläsningen
“Ville bara tacka för idag och inspirationen som du givit allesammans (inklusive mig)! Jag är så glad att individer som du finns...Det ger mig hopp om att jag kanske också är gjord för att genom att vara mig själv göra världen bättre!”
— Ungdom, 17 år, traineeprogram Mentor Sverige

Om Felicia Margineanu

Felicia Margineanu är en av Sveriges mest spännande unga föreläsare och debattörer. Hennes story väcker tankar och känslor och de tips hon delar med sig av ger hopp till ungdomar, företag, organisationer och ledningsgrupper. Felicias olika projekt har blivit mycket uppmärksammade och hon har bland annat fått 5i12 priset och varit en av Veckans Affärers 101 Supertalanger. Nu senast var hon en av finalisterna i Årets Eldsjälsgala som arrangerades av Expressen och Svenska Folkspel.

2015 släppte hon boken Uppkopplad - en guide till sociala mediers möjligheter. I digitaliseringens tid talas det mycket om nätmobbning, psykisk ohälsa, stress kopplat till barn och ungas internetanvändande. Det gäller att veta hur vi ska använda oss av de sociala medierna - här är Felicia Margineanu den perfekta guiden. 

Teman Felicia jobbar kring:

 • Sociala medier
 • Ungas engagemang
 • Socialt entreprenörskap/ungt entreprenörskap
 • Normer, ideal och självkänsla
 • Fotografi, kameran som verktyg för samhällspåverkan
 • Förorten i media

InspirationsföreläsninAR

På Felicias inspirationsföreläsningar får ni ta del av hennes berättelse om att våga bryta normer, lyssna till sig själv och hur sociala medier är en del av identitetsskapande, kreativitet och opinionsbildning.


UtbildningAR/WorkshoS

Halv - eller heldagsutbildningar kring sociala medier, mediekritik/stereotypa normer, fotografi eller socialt entreprenörskap. Med Felicias innovativa och kreativa sätt att utbilda får ni en mix av en föreläsning och workshop där alla kan vara delaktiga.


Strategiarbete sociala medier

 
 

Vill ni har hjälp att skapa en strategi kring sociala medier, budskap, kommunikation med nya målgrupper så anlita Felicia som bollplank i delar eller hela processen.


Debattör och moderator

Söker ni en ung debattör/moderator som är annorlunda och sticker ut? Med sitt sätt att tala, kommunicera och beröra publiken är Felicia någon som tillför nya perspektiv, energi och en bra samtalsmiljö. 

    

   BOKA FELICIA
   FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN MAILA ANNA@MAMELUCK.SE

   Skärmavbild 2018-04-26 kl. 10.07.39.png
   Namn *
   Namn
   Telefon
   Telefon