Conscious at Work – vårens viktigaste inspirationsdag för ett hållbart arbetsliv

STOCKHOLM, SCALATEATERN, 19 APRIL, KL. 13.00-17.00

Biljettpriser.jpg

Varför all denna stress? Vi på Mameluck vill med Conscious at Work slå ett slag för ett mer medvetet och hållbart arbetsliv. De stressrelaterade sjukdomarna fortsätter att öka i samhället. Att må dåligt på grund av sitt jobb eller ha blivit utbränd är inget undantag längre. Vad beror detta på och hur kan vi vända trenden?

Informationsamhället pockar på – när vilar vi egentligen? En av de största stressfaktorerna är det uppskruvade informationsläget vi alla lever med idag och att tiden för återhämtning mer eller mindre elimineras eftersom du har ”hela ditt liv i mobilen”. Gränsen mellan jobb och fritid suddas ut om vi inte aktivt sätter gränser för oss själva och medvetet avsätter tid för återhämtning och vila.

Medvetna företag är framgångsrika företag. För att kunna prestera glädjefyllt och långsiktigt på jobbet behövs en hälsosam miljö, både vad gäller företagets kultur och det fysiska kontorets utformning. Den ideala arbetsplatsen är den där medarbetare känner sig uppskattade, får gehör för sina idéer, kan ifrågasätta invanda normer och maktobalanser och kan snacka med chefen när behovet uppstår, inte bara på det årliga utvecklingssamtalet. Kontorsmiljön avgör hur produktiv du kan vara. Att det finns olika miljöer beroende på arbetsuppgift, så att du kan växla mellan fokus, kreativitet och samtal på en och samma dag, optimerar resultatet. Dessa faktorer skapar framgångsrika och attraktiva företag och resulterar i att medarbetarna blir företagets story producers. Ett företag som medarbetarna, eller de medansvariga, vill associeras med.

Conscious at Work är en inspirationsdag som lyfter fram några av de faktorer som både skapar ett harmoniskt och framgångsrikt arbetsliv. Chef, anställd eller egenföretagare? Alla är vinnare när vi tillsammans skapar ett hållbart och långsiktigt sätt att arbeta på! Du kommer att träffa några av Sveriges smartaste och inspirerande företagare och talare. Räkna med nya infallsvinklar, spännande tankegångar och konkreta tips i massor!                            

Varmt välkommen till vårens viktigaste inspirationsdag! 

 Ladda ner programmet som PDF           

                                                       

graphics-7-3.jpg

INSPIRATIONSFÖRELÄSNINGAR

SÅ FÅR DU ETT INNOVATIONSDRIVET FÖRETAG - JOHANNA MUNCK AF ROSENSCHÖLD, Tengbom Arkitekter. Tengbom har mer än 100 år på nacken och rankades 2016 som det fjärde mest innovativa arkitektkontoret i världen av Fast Company. Deras vision bygger på ständigt framåtblickande och förflyttning. Johanna Munck af Rosenschöld är kontorschef på Stockholmskontoret och ansvarade nyligen för flytten av huvudkontoret och dess 270 medarbetare. Kontoret är vad Tengbom kallar "innovationsbaserat" och designat för att främja det kreativa arbetet, samarbete och kunskapsöverföring. Ta del av Johannas bästa innovationstips!

SNACKA SCHYSST - Nå fram i teamet och kommunicera med stil - ELAINE EKSVÄRD - Retoriker, föreläsare, författare. Hur gör vi när vi ska prata om besvärliga saker på ett bra sätt? Hur kommunicerar vi med olika typer av människor och når fram med det vi vill säga? Och hur kan du hantera människor som använder sig av härskartekniker när de kommunicerar med dig? Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter och föreläsare. På Conscious at Work delar hon med sig av sina bästa verktyg som får kommunikationen i teamet att flyta även i jobbiga situationer.

MER ARBETSGLÄDJE OCH BÄTTRE FOKUS MED CORPORATE MINDFULNESS - MARTIN STRÖM - Corporate Mindfulness-expert och författare. Mindfulness är en metod som ger ökad koncentrationsförmåga och minskad stress. Idag förväntas vi vara uppkopplade dygnet runt och kunna multitaska, vilket leder till att många känner sig stressade. Med mindfulness kan vi träna vår uppmärksamhetsmuskel och hjälpa hjärnan att fokusera bättre. Ett ökat lugn och större glädje brukar komma på köpet. Martin Ström är psykolog, organisationskonsult och författare. Han skriver om Corporate Based Mindfulness Training och utbildar ledare och medarbetare i metoden. Lär dig mer om varför företag som Google, Sony, GE, Carlsberg och Accenture använder sig av Corporate Mindfulness                     för att öka effektivitet, kreativitet och välbefinnande. 

Pressbild Seher LITEN.jpg

FÖRÄNDRA OCH FÖRNYA GENOM ÖKAD MÅNGFALD - SEHER YILMAZ, Rättviseförmedlingens styrelseordförande. Fördelarna med att sätta på sig strukturglasögonen är många. Mer mångfasseterade organisationer skapar större innovation och mer kreativa miljöer. Att tänka på mångfald vid rekrytering kan vara avgörande för att möta framtidens utmaningar. Att odla en företagskultur där de anställda vågar uppmärksamma eventuella skevheter på arbetsplatsen skapar förtroende och lojalitet. Seher Yilmaz delar med sig av sina bästa rekryteringstips, belyser nya infallsvinklar i mångfaldsarbetet och ger råd om hur man som  anställd kan agera för att påverka utvecklingen på sin arbetsplats.

KONFERENCIER OCH STANDUP - HASSE BRONTÉN, Komiker, programledare och föreläsare. Hasse är den före detta polisen och säpoagenten som gjorde det ingen polis gjort tidigare. Han bytte jobb till ståuppkomiker. Hasse har hunnit med mycket i sin komikerkarrriär. Han har turnérat med den egna föreställningen Bipopulär – vem är egentligen knäpp? och medverkat i TV-program som Parlamentet, Time Out och Efterlyst. Han har uppträtt både på de små standup-klubbarna och de stora scenerna, och är en av landets mest bokade komiker. Hasse Brontén kommer leda oss genom dagen med en fast hand, och bjuder även på sin bästa standup.

 

Fyll i formuläret för att boka biljetter 10 biljetter eller fler till Conscious at Work i Stockholm. Efter bokning får du en bekräftelse till din angivna e-mailadress. För att boka 1-9 biljetter besök Scalateaterns hemsida.

Namn *
Namn
Telefon
Telefon