Mamelucklunch #2 Viveka & Maureen, Öppna Dörren, Axfoundation

Igår var det dags för Mamelucklunch#2. Eller rättare sagt - Mameluckfika. Vi passade på att ställa några frågor till Maureen Hoppers och Viveka Risberg på Axfoundation och ÖppnaDörren som även var våra samarbetspartners på evenemanget Utan invandring stannar Sverige. 

Platsen var Axfoundations kontor och vi fikade loss på goa jordgubbar och kaffe. 

Vilka är era bästa liveupplevelser och varför? 

Viveka: Min bästa liveupplevelse är Björk på Riddarholmen eller Björk på Skeppsholmen. Båda konserterna var lika bra. På Riddarholmen hade vi hela Söders höjder i bakgrunden och det måste ha varit någon gång på nittiotalet. Det var en helt perfekt inramning till hennes musik, det var magiskt och vackert. På Music and Arts på Skeppsholmen för några år sedan hade hon även med sig sin fantastiska stora trumma som snurrar i luften och en isländsk kör. Ascoolt!

Maureen:  Den jag kommer att tänka på spontant är Lauryn Hill i början av tvåtusentalet. Hon var helt ny och hade släppt sin skiva The Miseducation of Lauryn Hill. Hennes budskap skapade stor igenkänning hos mig. Det var första gången jag började reflektera kring svartas rättigheter och representation. Det var fantastiskt att befinna sig i det här rummet där så många kände igen sig - konserten var på Globen. Det ska bli väldigt spännande att se henne i Stockholm igen i sommar, ungefär 15 år senare. Hon kommer till Music and Arts i juli och då ska jag såklart gå dit. Jag går dit med lite skräckblandad förtjusning eftersom jag hoppas så mycket på att få uppleva samma känsla igen. Annars blir det kaos, haha!

Vad är det bästa med ert jobb? 

Viveka: Att känna att jag är med och påverkar. Att göra saker som leder till en förändring, även om den inte är stor, är det absolut viktigaste för mig. 

Maureen: Samma här, jag håller verkligen med. Att vara med och påverka och få en direkt respons på det. Att hjälpa människor etablera sig i Sverige på riktigt. Hands on. Att jobba på en strategisk nivå med digitala relationer är också fantastiskt. Jag ger mig själv high five på måndagar och klappar mig själv på axeln på fredagar på vägen hem. Det är verkligen coolt. 

Vi tackar Viveka och Maureen och tipsar er såklart om att kolla in ÖppnaDörren och det fantastiska arbete de gör! 

 

 

Om Mamelucklunch: Vi äter lunch med en person vi är nyfikna på som bjuder på minnen från sina bästa liveupplevelser.  De vi träffar kommer från olika bakgrunder och yrken. Vi tror att alla har något att berätta och att vi på Mameluck kan lära oss massor av våra lunchdejter. En extra bonus är att vi får upptäcka nya, härliga lunchställen i Stockholm. Helt enkelt ett väldigt trevligt sätt att komma ut från kontoret och lära känna nya människor. Vi hoppas såklart att ni som följer oss också ska ha glädje av att lära känna våra lunchdejter!