UTAN INVANDRING STANNAR SVERIGE

Nu släpper vi äntligen biljetter till det första eventet i vår konceptscen, Mameluck Series. Först ut är en unik kväll om invandring och integration den 12/5 på Capitol i Stockholm med Soran Ismail, Jesper Strömbäck, Soledad Piñero Misa m.fl. Välkomna!

Utan invandring stannar Sverige. Så har det varit historiskt. Så är det idag. Och så kommer det att vara i framtiden.  

Om du tröttnat på den negativa bilden av invandring och vill lyssna på inspirerande samtal, möta spännande gäster, ställa frågor och ta del av aktuell forskning som visar att vi helt enkelt inte klarar oss utan invandring i Sverige - då är det här kvällen för dig! 

Komikern Soran Ismail och professorn och författaren Jesper Strömbäck har från varsin utgångspunkt försökt svara på frågan om hur invandringen har påverkat Sverige. Soran Ismail i sin programserie Absolut Svensk för SVT i slutet av 2015 och Jesper Strömbäck som släpper boken Utan invandring stannar Sverige i april 2016. 

Det här är  kvällen då vi får veta mer om resultatet och reaktionerna på deras respektive projekt. Samtalet leds av moderator Soledad Piñero Misa.  Ni får även träffa systrarna Magaly och Rosy Mafuta från Kongo och Amanda Glans, professionell berättare från Fabula Storytelling. Under kvällen får även publiken möjlighet att ställa frågor till de medverkande.

Varmt välkommen till en helkväll där samtalet, möjligheterna och gemenskapen står i fokus!

 

KVÄLLENS MEDVERKANDE:

Soran Ismail, komiker, samhällsdebattör, radioprofil m.m., reste i programserien Absolut Svensk land och rike runt för att ta pulsen på svenskarnas inställning till integration och invandring. Nästan alla svenskar är emot rasism. Ändå finns rasismen. Hur kan det komma sig? Soran ville undersöka vardagsrasismen i ett av världens mest toleranta länder – och började med att testa hur rasistisk han själv är.

Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation, är aktuell med boken Utan invandring stannar Sverige, som föddes ur frustrationen över att forskningen har varit så frånvarande i den allmänna debatten kring invandringen och dess betydelse för Sverige. I arbetet med boken har Jesper Strömbäck gått igenom material från över 200 rapporter, böcker, kapitel och artiklar i ämnet. Den forskning han gjort visar att invandring bland annat bidrar till ökad mångfald, ökad kreativitet, ökad utrikeshandel, ökat företagande och till att föryngra befolkningen.

Soledad Piñero Misa, moderator, social entreprenör, föreläsare och grundare av Retoy. Soledad har arbetat med tongivande aktörer inom alla samhällets sektorer och har en unik erfarenhet av såväl den politiska sfären, näringslivet som den ideella och offentliga sektorn. Soledad utbildar även inom Hållbart ledarskap och Utveckling genom mångfald.

Amanda Glans, professionell berättare från Fabula Storytelling, framför berättelsen om Sverige.

Rosy och Magaly Mafuta, två systrar från Kongo som kom till Sverige i tonåren, berättar sin historia om hur de snabbt kom in det svenska samhället tack vare att olika aktörer såg deras behov och bjöd in dem till olika aktiviteter. I april arrangerar systrarna en gala för ungdomar som känner att de står utanför samhället. De är även med i Röda Korsets kompisgrupp, där frivilliga hittar på aktiviteter med barn och unga som kommit till Sverige ensamma. 

 

Pressfrågor: ragnhild@mameluck.se

Initiativtagare och arrangör: Mameluck 

Kvällen arrangeras i samarbete med Volante

Mameluck Series är Mamelucks konceptscen. Här presenteras inspirerande, roligt och aktuellt innehåll på den gamla biografen Capitol vid St Eriksplan. Några exempel på vad som kommer att  dyka upp på Series är samtal, musikakter, föreläsningar, inspirationskvällar, frukostföreläsningar och stand up. Här bokar vi in allt det där vi själva älskar och brinner för.