HASSE BRONTÉN

KOMIKER, MODERATOR, FÖRELÄSARE 

 

 

Komikern Hasse Brontén har en humor som roar de allra flesta. När Hasse skrev den roliga och allvarsamma humorföreställningen Bipopulär som handlar om hans bipolära pappa hade han ingen aning om vilket gensvar han skulle få av publiken. Något som blev ett kvitto på att det han gjorde spelade roll. Att personer som drabbas av psykisk ohälsa och anhöriga behöver få skratta, gråta och prata om sina erfarenheter. En föreställning som nu bivit en mycket populär föreläsning. 

 

Föreläsningen Bipopulär med Hasse Brontén

En humorföreläsning om att leva som anhörig till en person med psykisk ohälsa. Att välja humorn och skrattet som metod för att hantera jobbiga situationer och framförallt – att våga prata om ämnen som för många betraktas som tabu. Det och andra roliga och dråpliga vardagsbetraktelser är kärnan i Hasse Bronténs föreläsning Bipopulär (grundad på hans föreställning med samma namn). 

Hasse Brontén växte upp med en pappa som hade diagnosen manodepressiv. Först nu, när Hasse själv är vuxen, har han kunnat berätta sanningen om sin pappas sjukdom och om hur han dog. Att han faktiskt inte alls dog av cancer, vilket alltid var den stående lögnen. I föresläsningen berättar Hasse om hur det var att växa upp med en pappa som inte riktigt var som alla andra och hur det kändes när ingen pratade om hans pappas sjukdom. Och varför det än idag är lite tabu att prata om psykiska sjukdomar. 

Föreläsningen är full av humor trots det allvarliga ämnet. Frågan Hasse ställer både sig själv och åhörarna är: Vem är egentligen knäpp? 

 

Om Hasse Brontén

Hasse är den före detta polisen och säpoagenten som gjorde det ingen polis gjort tidigare. Han bytte jobb till ståuppkomiker. Hasse har hunnit med mycket i sin komikerkarrriär. Han har turnérat med den egna föreställningen Bipopulär – vem är egentligen knäpp? och medverkat i TV-program som Parlamentet, Time Out och Efterlyst. Han har uppträtt både på de små standup-klubbarna och de stora scenerna, och är en av landets mest bokade komiker. Hasse är också aktuell med podcasten Hasse och hundraåringarna. 

 

BOKA HAsse
FYLL I DINA UPPGIFTER SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 070-228 40 83 ELLER MAILA anna@mameluck.se

 
Namn *
Namn
Telefon
Telefon