AHMAD KHAN MAHMOODZADA

SKÅDESPELARE & FÖRELÄSARE

Ahmad Khan Mahmoodzada från Afghanistan, är barnskådespelaren från den prisbelönta världssuccén Flyga Drake. Vissa av scenerna i filmen ansågs mycket kontroversiella och Ahmad och hans familj fick stora problem med både mobbning och förföljelse. Till slut blev han tvungen att fly. Idag bor Ahmad i Falun och har under flera år spelat rollen som praktikanten Abbe i ICAs reklamfilmer.

 

Föreläsning: Flykten! 

I den här föreläsningen berättar Ahmad om hur det var att fly från Kabul, Afghanistan och till slut hamna i Dalarna i Sverige. Han berättar också om familjen och om skådespelardrömmarna. Ahmad blev mycket hyllad för sitt starka sommarprat i av Sommar i P1 2016. Han har tveklöst upplevt mer än många trots sin unga ålder.

Ahmad är även tillgänglig för medverkan i panelsamtal.

Tema på föreläsningarna: flykt, kreativitet, mångfald, integration

Längd: 45-60 min

Vi är så nöjda med Ahmads deltagande under söndagen. Det blev ett fint, personligt och samtidigt mycket lärorikt samtal som jag hoppas och tror att de andra deltagarna uppskattade lika mycket som jag.
— Ida Lundborg, Amnesty International
Han gjorde ett mycket bra framträdande och det blev mycket uppskattat. Det var ca 85 personer som kom vilket innebär i stort sätt fullsatt café. Vi lyckades locka dit en hel del ungdomar varav en del talade dari så det ställdes även frågor till honom på dari, vilket vi är extra glada för att utanför den vuxna publiken. Många tog bilder tillsammans med Ahmad efteråt. Kan rekommendera andra att anlita honom.
— Sara Hallström, Håbo Bibliotek

Läs mer om Ahmad Khan i Dagens Nyheter

 

BOKA AHMAD
FYLL I DINA UPPGIFTER NEDAN SÅ KONTAKTAR VI DIG. DU KAN ÄVEN RINGA 073-731 39 29 ELLER MAILA ragnhild@mameluck.se

Namn *
Namn
Telefon
Telefon